Carel Erasmus

Deze schrijver, documentairemaker, advocaat en ondernemer geeft een exclusief seminar over de geheime missies van de Soldaat van Oranje.

Carel Erasmus (47) volgde de echte Soldaat van Oranje, Erik Hazelhoff Roelfzema, in zijn laatste levensjaren en maakte samen met Floris Meinardi de documentaire Soldaat voor Ambon (AVRO 2010). Hij schreef het boek De Soldaat achterna, waarin hij zijn avontuurlijke ontdekkingstocht kleurrijk beschrijft. Erasmus interviewde niet alleen Hazelhoff zelf uitgebreid, maar sprak ook vele geheim agenten en getuigen over de minder bekende kant van geheim agent Hazelhoff.

Carel Erasmus is een zeer bevlogen spreker die op meeslepende wijze Hazelhoff’s avonturen voor het voetlicht brengt. Begeleid door een bonte verzameling foto’s en filmfragmenten leert het publiek de onbekende kant van de Soldaat van Oranje kennen.

Speciaal voor ondernemers, bedrijven, verenigingen en businessclubs heeft Erasmus een seminar ontwikkeld over de ondernemende kanten van Erik Hazelhoff. Zo was Hazelhoff niet alleen een uiterst succesvol schrijver, hij was ook oprichter van de grootste Europese televisie maatschappij Intertel, directeur van een olie-exploratiemaatschappij, directeur van Radio Free Europe, en zelfs oprichter van het iets minder succesvolle Maui Beach Fun: een strandstoelenverhuurbedrijf op Hawaii.