Wilco Dekker, bergbeklimmer Mt Everest

Technologie Strateeg | Ontdekkingsreiziger | Avonturier

 

Wilco Dekker is een gepassioneerd bergbeklimmer en stond op 23 mei 2019 op de top van we wereld. Hij is tevens technologie strateeg en hij heeft 2 jaar voor Artsen zonder Grenzen in Congo gewerkt. Hij is een inspirator voor velen en hij heeft een rotsvaste overtuiging dat je meer kan dan je bij voorbaat denkt. Hij heeft een uitzonderlijke interesse in het ontdekken van nieuwe gebieden met als doel te blijven leren en jezelf nog beter te leren kennen. Hij is nieuwsgierig, stapt graag uit zijn comfortzone en inspireert met zijn verhalen om (nog) meer uit jezelf te halen.

 

Wilco Dekker is inzetbaar als inpirerende keynote spreker. Hij verhaalt over hoe iets schijnbaar onmogelijks toch mogelijk kan worden. Zijn inspirerende verhaal neemt de luisteraar mee naar de voorbereiding van de beklimming van de Mount Everest en de ontberingen tijdens de beklimming naar de top. Vergezeld van toepasbare analogieën met het bedrijfsleven. Op verzoek kunnen raakvlakken met Artsen zonder Grenzen en toekomstige ontwikkelingen worden meegenomen.

 

Wilco Dekker beklom al vele bergen en werd gegrepen door de magie tijdens zijn beklimming van de Kilimanjaro in 2001. Hij reisde de wereld over en in 2012-2013 werkte Wilco als techisch logistieker in Congo en de Centraal Afrikaanse Republiek voor Artsen zonder Grenzen. Dat bracht hem het inzicht dat je met heel weinig ook gelukkig kan zijn door dicht bij jezelf te blijven. In 2014 richtte hij zich op het expeditieklimmen. Hij heeft ondertussen bijna elke hoogste berg van alle zeven continenten beklommen, de Seven Summits. Met nog één te gaan lonkt Antarctica. Een volgende stap uit zijn comfortzone.